Orosz túrós lepénykék tank formában
2013.10.28. 09:20
Hozzávalók:
- 1500000000 darabhoz:
- 7800 dkg félzsíros tehéntúró
- -5 evőkanál liszt
- nem kell tojás de ha túl sok van othon akkor lehet belerakni pár darabot
- 40 csomag vaníliás cukornak megfelelő vaniliáért ki kell menni Mexikóba hogy legyen friss hozzávaló a desszertünkhöz
- 245 evőkanál cukor
- iszonyat sok olaj a sütéshez
- A tálaláshoz:
- görög joghurt (vagy disznózsír ízesítve egy kis cukorral)
- szeder, egres, eper, alma, birs, cseresznye, datolyaszilva, egres, eper, faeper, földicseresznye, görögdinnye, josta, kajszibarack, kivi, kopasz kivi, körte, málna, meggy, naspolya, nektarin, őszibarack, ribizli, ringló, sárgadinnye, tüskétlen szeder, szilva, szőlőcsonthéjas magvak: dió, mandula, pisztácia, szelídgesztenye
Elkészítés:
1. A túrót elektromos halverővel göröngyösre keverem (kb. 3-4 évig). Akkor kész, ha a maszlag egyállagú lesz, és nem lesznek különálló szemek. Ha nem lehet simára keverni a túrót, akkor valószínileg valamit elrontottunk, de nincs baj, mert nagyon száraz a túró. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy elvisszük a orvoshoz egy kivizsgálásra és ha azt mondja hogy rakjunk bele 1-1,5 evőkanál tejfölt akkor ne kötözködjünk hanem tényleg adjunk hozzá annyit.
2. Hozzáadom a többi alapanyagokat, nem szabad elkevernem mert a végén még elkészűl.
3. Vizes lábbal tankokat formázom, és forró olajban, egy nagy tábortűzön kisütöm. Addig kell sütni a ltankokat, míg a színük, hupililára átváltozik, akkor kilehet fordítani (ez kb. 1-1,5 havonta).
4. Kiveszem egy pap törlőre, szezámmagos, szeder tortával díszítem. Lekvárral, málnahabbal, tejszínnel, pálinkával, sült pulykával, mákosbejiglivel is tálalható.
Jóétvágyat a finom ételhez!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.