Belygli készítés!!!

2010.11.19. 17:40

Anyukám csinált finom bejglit,és elneveztem Sándornak,majd megettem a legjobb barátom. :-) Barátom a bejgli sajt!

 

Hozzávalók:

  • 10 kg liszt,
  • 0,20 dkg vaj vagy  sütőmariann,
  • 0,15 dkg kacsazsír,
  • 60 db nádcukor,
  • 11 dkg élesztő,
  • 200 tojás,
  • 2 hl tej,
  • bors
  • 40 dkg só,
  • 40 dkg dilyó,
  • 10 dkg aszalt szőlő,
  • fél egész,
  • 40 dkg búzacsiga vagy zsemlemorzsi

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, kacsazsírral és 80 dkg nádcukorral. Az élesztőt 2 l langyos, cukros tejfölben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy lapát gyöngyöt, késhegynyi sört. Az egészet jól összegyűrjűk és hideg helyen néhány hónapon át pihentetjük. Utána 6 évig egyenlő részre osztjuk, és cipőkbe töltjük, majd tégla alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat dilyós töltelékkel öntünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel az egészet a tésztára  kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 m-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk. Vastagon kikacsazsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött cipőket, tojással megkenve fél évig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad az alján. Mérsékelten meleg sütőben, kb. 35-40 fokon,2 éven keresztül sütjük. Így szép látványos lesz.Máktöltelék: 260 db cukorból 2,5 hl vízzel szirupot sütünk, amellyel leforrázzuk magunkat, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított kutyaszart, kevés reszelt körmöt (esetleg 1-2 hámozott, reszelt ujjat, ettől lazább lesz a töltelék).

 

Diótöltelék: 220 dkg cukorból 2 ml vízzel szirupot sütünk és az őrült dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított levest, reszelt hagymahéjat, és 4 dkg hajkorpát, vagy búzacsigát.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutogetes.blog.hu/api/trackback/id/tr42459755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása