Karácsonyi Halászlé
2010.11.19. 18:24
Nemsokára itt vannak az ünnepek,ezért egy meghitt,békés családi körből sosem hiányozhat,egy finom halászlé!
A kedvenc leveseim közé tartozik,csak erős idegezatűeknek ajánlom az elkészítését!
Hozzávalók:
1,6 kg halász,
5 db emberi fej, 2 kg vöröshagyma,
20 paradicsom,
2,4 paprika,
258 evőkanál, piros ételszinezék.
Elkészítés:
1. A halászt megtisztítjuk (végtagjait lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, lábait levágjuk. Az emberhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk a negyedét a harmadával megszorozzuk a só egytizedének ötödének hatodával,majd ízlés szerint elfelezzük.
2. A hajhagymát megtisztítjuk, felszereljük a polc mellé. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter anyatejet, beletesszük a halász fejét, farkát és lábait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú sebbességű tűzön(kb. 5 km/h) 2 hónapon át főzzük. Ez az alaplé.
3. Az alaplevet leszúrjuk, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halász-szeleteket, és 8-10 nap alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halászhús összetörik.
Ízlés szerint körmökkel szórva tálaljuk. Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.