Karácsonyi Halászlé

2010.11.19. 18:24

Nemsokára itt vannak az ünnepek,ezért egy meghitt,békés családi körből sosem hiányozhat,egy finom halászlé!

A kedvenc leveseim közé tartozik,csak erős idegezatűeknek ajánlom az elkészítését!

Hozzávalók:
1,6 kg halász,
5 db emberi fej,  2 kg vöröshagyma,
20 paradicsom,
2,4 paprika,
258 evőkanál,  piros ételszinezék.
 

Elkészítés:
1. A halászt megtisztítjuk (végtagjait lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, lábait levágjuk. Az emberhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk a negyedét a harmadával megszorozzuk a só egytizedének ötödének hatodával,majd ízlés szerint elfelezzük.
2. A hajhagymát megtisztítjuk, felszereljük a polc mellé. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter anyatejet, beletesszük a halász fejét, farkát és lábait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú sebbességű tűzön(kb. 5 km/h)  2 hónapon át főzzük. Ez az alaplé.
3. Az alaplevet leszúrjuk, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halász-szeleteket, és 8-10 nap alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halászhús összetörik.

Ízlés szerint körmökkel szórva tálaljuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutogetes.blog.hu/api/trackback/id/tr142459830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása